przedni reflektor - jak zdjąć klosz ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomasznik
    Classic
    • 2015
    • 5

No to zaczęło się poszukiwanie przyczyn ubywania płynu chłodniczego. Na pierwszy ogień poszła chłodniczka spalin(zrobione obejście) - wczoraj odebrałem auto od mechanika i teraz będę jeździł i obserwował poziom płynu.

Co jeszcze polecacie sprawdzić?

Mechanik mi powiedział, że jeżeli to nie ta chłodniczka to już tylko podniesienie głowicy zostaje :?

PS w ubiegły czwartek skoda zaliczyła pierwsze po zimie ręczne mycie - od października trzyma się na niej jeszcze FK1000p :diabelski_usmiech przez całą zimę tylko była obmywana miękką wodą na bezdotyku
  • Piotro85
    Classic
    • 2013
    • 23
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam
    Taki mały zonk się wkradł w mój reflektor, podczas wymiany żarówki wypadł ten metal (czy coś), co osłania żarówkę. Czy ktoś może się orientuje jak to z powrotem wstawić na miejsce??

Trzeba klosz z uszczelki wyjmować czy można się jakoś od środka dostać ??
    Załączone pliki
    Były 104 kuce ~~ jest 131 kucyków

Komentarz

• andrzej1962
      L&K
      • 2010
      • 1306
      • Octavia III combi (5E5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

to coś jest chyba klejone lub zgrzewane. lampa raczej nierozbieralna, ale jak to u nas bywa polak potrafi, więc może ktoś na forum rozpoławiał.

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez andrzej1962
        klejone lub zgrzewane
        może plastikarze, albo ktos na alledrogo z tych którzy produkują lampy do O2 z ledami
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Piotro85
          Classic
          • 2013
          • 23
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

najlepszym sposobem będzie wydłubanie uszczelki i wyciągnięcie klosza :P
          bo od tyłu się nie da próbowałem (no chyba że marny ze mnie majster :] ),
          a jak nie to trza będzie kupić nowe....tylko soczewkowe...mam nadzieję że będą trwalsze.....
          aj ta skoda.....czeski patent......

Komentarz

• wkowal10
            Ambiente
            • 2007
            • 237

Ten odblask jest przykręcany na wkręt- miałem to samo. Musisz odpiąć całkowicie reflektor, żeby go rzucić na stół, pinceta i śrubokręt do wkręta,dwie osoby i trzeba kombinować . Da się to zrobić, tylko trzeba cierpliwości. Ja podjechałem do znajomego mechanika, dużo czasu muo to nie zajęło. Życzę powodzenia.

Komentarz

• TwoB
              L&K
              • 2011
              • 1086
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez wkowal10
              Ten odblask jest przykręcany na wkręt- miałem to samo. Musisz odpiąć całkowicie reflektor, żeby go rzucić na stół, pinceta i śrubokręt do wkręta,dwie osoby i trzeba kombinować . Da się to zrobić, tylko trzeba cierpliwości. Ja podjechałem do znajomego mechanika, dużo czasu muo to nie zajęło. Życzę powodzenia.
              Potwierdzam, miałem dokładnie to samo w sobotę - 30 minut mojego wolnego czasu i 5 minut czasu mojej żony (20 min sam majstrowałem, a dopiero w dwie osoby poszło szybko i przyjemnie )
              Mała podpowiedź - ja zrobiłem mały haczyk z miedzianego drutu + wąskie długie szczypce + torx do śrubki.
              SATYNOWA O2 Tour
              Z pozdrowieniami
              Bartek

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

Piotro85, ogólnie musisz uważać, bo jak zegniesz odblask to dupa blada i będziesz miał inny kąt świecenia co może oznaczać nieprzejście przeglądu. Co do lampy to jest ona zgrzewana i klejona czyli nierozbieralna. Podobny przypadek miałem u siebie jak mi to coś wypadło tyle, że ja zmieniłem lampy :diabelski_usmiech
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Piotro85
                  Classic
                  • 2013
                  • 23
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja jednak nie rozklejałem lampy....zwinne paluszki i jakoś złapałem ten badziew...ale się skrzywił , też mam plan wymienić tylko na soczewkowe coby już się z tym badziewem nie bujać :]

Komentarz

• twoface
                    Classic
                    • 2011
                    • 2

Odblask halegonu wypadł

Dzisiaj wymieniałem żarówkę i zdarzyło mi się to samo. Co za inteligent to wymyślił żeby jedna śrubka trzymała ten "odblask" i ten drut od zamykania. Przecież to powinno być wklejone.
                    Dzięki wam wiedziałem że muszę kombinować z pincetą. Dobrze że miałem taka długą zakrzywioną (dentystyczną). Nie obyło się też bez pomocy żony żeby wkręciła śrubkę
                    Oczywiście nie uchroniło to od pogięcia tej części, starałem się ją potem naprostować, ale po zamontowaniu widzę że jedno skrzydełko jest za bardzo wgięte do środka i trochę razi pod pewnym kątem, ale już mi się nie chciało wymontowywać lampy żeby to naprostować.
                    Przegląd mam za pół roku. Ciekawe czy się przyczepią. Trochę szkoda kasy na nową lampę...
                    Pozdrawiam.
                    Webla - tworzenie stron internetowych

Komentarz

Pracuję...